dimecres, de febrer 20, 2008

VIGILA, UN CAMIÓ!

A diferència de molta gent que critica les mesures de seguretat que aplica tan la DGT com el Servei Català del Trànsit, llevat d’aquelles que no són absurdes, que també en trobaríem, estic a favor de controlar els comportaments al volant per evitar assassins potencials. Paguen justos per pecadors en la majoria de casos, però quan la vida de la gent està en joc, s’ha d’actuar amb contundència.
Només cal moure’s una mica per les carreteres de casa nostra o entrar al Youtube i comprovar la quantitat de delinqüents que crescuts sobre les seves màquines cometen tot tipus d’imprudències i posen en perill la integritat dels que intenten conduir amb normalitat. Dubto de l’efectivitat de les campanyes que ens ataquen directament als ciutadans amb eslògans sortits de les empreses de publicitat. Sí que crec, i el comportament de la gent que m’envolta ho demostra, que retirar punts i posar multes importants econòmicament ajuden a reduir les imprudències. Qui no busca un conductor que no begui o decideix anar a sopar al costat de casa per no trobar els Mossos? Hem avançat molt en aquest aspecte en els últims anys.
El que trobo a faltar a les campanyes als mitjans de comunicació de les administracions, més que ofendre els conductors de turismes, és una crítica més feroç al comportament dels camioners. Molts d’ells, no els posarem tots al mateix sac, condueixen de forma lamentable. A l’autopista AP 7 en el seu tram de les comarques de Girona on només hi ha dos carrils hi ha “professionals” de la conducció que intenten avançar un company durant més de cinc quilòmetres en paral·lel. A menys de 100 km hora! Això és només la punta de l’iceberg del problema que generen els camions a les carreteres. A veure si acabem d’una vegada per totes amb aquella frase, si amb dediqués al món de transport em feria molta vergonya, de “vigila que és camió!”.