dilluns, d’octubre 15, 2007

EL CAMBRER

Avui hem entrat en un bar qualsevol i al cap de poca estona, sense haver d’estar pendents del cambrer, un noi molt diligent, entre simpàtic i seriós, ens ha demanat què volíem prendre, ens ha entès amb l’idioma que escrit aquestes paraules i ens ha portat el que havíem demanat sense cap equivocació. Fins i tot la sacarina per prendre el tallat. La cosa no acaba aquí. La taula on ens hem assegut era estable i no estava plena de gots, tovallons rebregats i tasses de cafè amb el sucre ressec. La il·luminació del local no era escassa i el fil musical correcte.
El cambrer, llest com una gasela, ha vist que hem deixat el paquet de tabac al costat del mòbil, i repeteixo, sense haver de dir-li res o anar fins la barra, ens ha dut un cendrer net i ben eixut.
Durant l’estona que hi hem estat ha coincidit que poca gent entrava al local. Per iniciativa pròpia, no crec que fos l’amo de l’establiment, s’ha dedicat a netejar la barra, ordenar les cadires i atendre la gent. Com que la conversa s’allargava i la primera consumició s’havia esgotat, ens ha preguntat: "volen prendre alguna cosa més?". I no només això, al cap d’una estona ha entrat un amic per asseure’s amb nosaltres i ha vingut a demanar-li què necessitava. Us imagineu que tot el que us he explicat fos veritat? Anar a fer un cafè amb un amic seria un esdeveniment tranquil i no un despropòsit com és actualment.

2 comentaris:

Guillem Carbonell ha dit...

Caram quin luxe, realment costa de trobar un servei així !

Et convido al meu blog a veure si t'agrada,

Unknown ha dit...

Tinc una “bona noticia” per tu kuru, bé es només una estimació meva (d’aki uns mesos si m’equivoco et pago el cafè jo!). Al meu entendre bé una pedregada que ja podem buscar algun lloc on amagar-nos,m’explicaré, a pocs dies per acabar l’octubre ja s’està filtrant q la dada d’inflació d’akest mes serà molt dolenta (per sobre el 3.5%), l’atur ja esta creixent i se situa ara per sobre el 8%, el mercat immobiliari absolutament parat, les vendes de cotxes q tampoc s’han publicat, ja us dic q sortiran molt dolentes i acabem l’any amb reducció important de vendes. Es a dir, l’economia “real”, la del carrer se’n ressentirà una estona, el del bar començarà a servir menys cafès i potser, de sobte, torni la amabilitat al món dels serveis, potser llavors ens perdonarem el luxe de prendre cafès.