dimarts, de setembre 25, 2007

ALÈ D'AMOR

És un acte d’amor seguir algú pel carrer quan sens alguna cosa especial per ell/a? No us espanteu que de moment encara no m’ha agafat per fer aquestes coses. De pitjors, sí, però aquesta de moment no. Em ve aquesta pregunta al cap després d’haver anat a veure “En la ciudad de Sylvia y haver escoltat un tema dels Pets que es diu “l’amant que no et toca” que plantegen la qüestió. El film de José Luis Guerin (molt recomanable) planteja altres reflexions més profundes, però ja en parlarem, si s’escau, un altre dia. La persona amb la que he comentat aquest tema em va contestar un tallant “amor aquest comportament?”.
Apropar-se a algú amb la cautela d’un depredador, però amb la bona fe d’una tortuga trobava que era un acte romàntic fins que el seu comentari em va fer dubtar l’opinió inicial. Es tracta de mirar-s’ho des del punt de vista de la víctima. Pensar com es pot sentir algú quan percep a uns metres de distància l’alè d’un estrany que segueix el ritme nerviós que marca el seu cor. Aquell inquietant: qui és aquest? Què em vol fer? Pot ser aterrador. Millor no sentir-ho mai a la pròpia pell. Arribats a una segurament errònia primera conclusió se’n planteja una segona: i dels romàntics clàssics que de la timidesa aguda en fan el seu modus vivendi què en fem en un moment on qualsevol “relació” entre dues persones pot ser llegida, amb bona o mala intenció, com a assetjament?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dues qüestions. La primera és si t'has plantejat mai deixar d'anar a veure pel·lícules que no va a veure mai ningú? No cal que inverteixis en "freaki-culte-bohemi-intel·lectialoide" cada setmana, amb la bufanda que et poses a l'hivern i les ulleres de pasta, ja n'hi ha prou.
La segona. El regidor onanista de Palau-Saverdera, entraria dins la classificació de romàntic silenciós?
Salut.

Siso ha dit...

Pels comentaris sembla evident que coneixes en Curu... però home, això mateix ho pots dir sense l'anonimat. I ets una mica exagerat comparant el que diu en Curu amb lo del Regidor masturbador!

Ah, és cert que en Curu és una mica gafapasta, hehhe, jo recomano aquest fotolog tant divertit que fa broma dels gafapastes:

http://www.fotolog.com/rogespierre/

Salut.